Bij beautysalon Delaganza in Schiedam kun je terecht voor alles wat met haar te maken heeft. Op de muur van de salon staat te lezen: ‘Amazing journey from talent to hobby and to career and passion’. En die spreuk beschrijft precies het carrièrepad van eigenaresse Dela Wosinu Gadri.

Mensen blij maken
Als klein meisje in Ghana was Dela altijd al bezig met het vlechten van haar zusjes haar en het knippen van dat van haar vader en broer. “Ik wil graag mensen blij maken en helpen er mooi uit te zien. Omdat ik altijd al gefascineerd was door haar volgde ik als hobby een kappersopleiding. In Ghana had ik een damesboetiek. Ik wilde rechten studeren en eigenlijk advocaat worden, vrouwenrecht in het bijzonder.  Toen werd ik zwanger en kon ik niet meer studeren, maar ik wilde ook niet thuiszitten. Daarom besloot ik me te focussen op haar.”

Haarwerkspecialist
Dela verhuisde met haar kind naar Nederland, waar haar man al woonde. Hier deed ze – ondanks dat ze moeite had met de nieuwe taal en omgeving – cursussen om zich verder te specialiseren in afro en Europees haar. Ook volgde ze masterclasses in Amerika en Londen. Ze behaalde haar certificaten om als haarwerkspecialist in Nederland te werken. Hoe ze bij het maken van pruiken terecht kwam? “Ik deed zelf mijn weave omdat ik ontevreden was hoe ze het bij mijn kapper deden. Ik wilde volume en uit frustratie besloot ik zelf mijn haarstuk te maken. Ik kocht een panty, maakte er een netje van en knoopte er haar in.”

Complimenten
“Ik kreeg  veel complimenten op mijn eerste pruik en besloot hiermee door te gaan. Eerst vanuit mijn eigen huis en later huurde ik een stoel in een salon. Maar daar kon ik klanten niet de aandacht geven die ik wilde en het was moeilijk te combineren met mijn kinderen. Mijn haarwerken waren wel een succes en ik kreeg klanten uit het hele land, maar ook uit België en Londen. Iedereen was blij met mijn haarstukken, ik ontving zelfs berichtjes van klanten dat ik hun leven had veranderd. Een klant uit Amsterdam, ze is miljonair, zei tegen me: ‘ik heb nog nooit zo’n mooi haarwerk gehad als dat van jou. Waarom heb je geen salon? Je bent te goed om vanuit huis te werken.’ Dat zette me aan het denken. Ik was al van plan mijn eigen salon te openen maar met deze extra motivatie besloot ik de stap echt te wagen. Mijn man schreef het businessplan en we vonden dit pand in Schiedam. Maar ik vond het best eng om die sprong te maken.”

Benieuwd  hoe het Dela vergaat met haar eigen salon? Lees het in november: “Soms ben ik tot drie uur ’s nachts een pruik aan het naaien”

www.Delaganza.com

tekst door Laura Tenret
www.lauratenret.nl

 

 

Copyright @ Tolidi

Pin It on Pinterest

Share This